Gröt och aprikospuré

Grötpulver redo att användas.😊
Till mitt grötpulver använde jag:
6 dl havregryn
6 st palttunnbröd
Jag mixade ihop allt tillsammans direkt. Men vill man ha den super slät så är tips att först mortla så många palttunnbröd som du kommer att ha dl havregryn. Exempelvis: Mortla 6 st palttunnbröd och häll sedan i 6 dl havregryn och mixa tills att du har ett fint pulver. Jag förvarar sedan mitt grötpulver i en burk med lock som håller tätt från luft.
Att tillaga 1 portion:
0,5 dl grötpulver
1-2 DL vatten (,mjölk eller havremjölk om man föredrar de)
1 tsk rapsolja (eller osaltatsmör) (Vätskan varierar beroende på önskad konsistens på gröten) 😊

Aprikospuré.👌
Ingredienser:
250g torkade aprikoser
Vatten
Lägg aprikoserna i vattenbad några timmar så de blir mjuka. Häll av vattnet, men spara det. Mixa aprikoserna och använd vattnet för att få önskad konsistens. Jag använde ca 2 dl vatten.
Purén går bra att förvara i kylen 2-3 dagar. Jag fryser in i små formar som blir lagom att ta fram och ha till gröten.
//Mickan