Gröt och aprikospuré

Idag har jag gjort eget grötpulver och aprikospuré. Sjukt nöjd med resultaten. Jag tycker det är så kul att fixa i köket. Så det är min första och största anledning till varför jag gör Wilmas mat själv och från grunden. De andra två anledningarna är: kostnaden och kollen. Kostnad för ja de blir billigare och efter som jag redan har ett barn med specialkost så kan man försöka hålla kostnaderna nere genom att göra mycket själv. Och kollen för att jag har Lucas som är väldigt allergisk och föddes så. Han var 2 månader när jag börja märka att något va fel och 5 månader när det började utredas. Och han va allergisk mot nästan allt. Så med Wilma vill jag försöka få kontroll direkt. För om jag presenterar ny mat tillsammans med amning och ger en ny sak i taget så blir sett lätt att se om något inte funkar.

 

Grötpulver redo att användas.😊

Till mitt grötpulver använde jag:

6 dl havregryn
6 st palttunnbröd

Jag mixade ihop allt tillsammans direkt. Men vill man ha den super slät så är tips att först mortla så många palttunnbröd som du kommer att ha dl havregryn. Exempelvis: Mortla 6 st palttunnbröd och häll sedan i 6 dl havregryn och mixa tills att du har ett fint pulver. Jag förvarar sedan mitt grötpulver i en burk med lock som håller tätt från luft.

Att tillaga 1 portion:
0,5 dl grötpulver
1-2 DL  vatten (,mjölk eller havremjölk om man föredrar de)
1 tsk rapsolja (eller osaltatsmör) (Vätskan varierar beroende på önskad konsistens på gröten) 😊

 

Aprikospuré.👌

Ingredienser:

250g torkade aprikoser
Vatten

Lägg aprikoserna i vattenbad några timmar så de blir mjuka. Häll av vattnet, men spara det. Mixa aprikoserna och använd vattnet för att få önskad konsistens. Jag använde ca 2 dl vatten.
Purén går bra att förvara i kylen 2-3 dagar. Jag fryser in i små formar som blir lagom att ta fram och ha till gröten.

 

//Mickan




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

wilmasbarnmat.blogg.se

Välkommen till Wilmas barnmats blogg. Här kommer jag publicera recept, tips, tankar och inspiration om barnmat från bebismat till mat för lite större barn.

RSS 2.0