Brysselkex

 

Förberedelser för helgens dop resulterade i brysselkex. Och kakor gjorda på mördeg funkar alltid. Enkelt och gott.👌

 

Receptet gäller för ca 50 st

200 g smör (jag använder mjölkfritt.)
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl strösocker
1 krm röd hushållsfärg

Gör så här:

Arbeta ihop ingredienserna till noga till en deg. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i minst 30 min. Blanda sockret och hushållsfärgen.

Ta ut degen och rulla ut den till längder, ca 4 cm i diameter. Rulla längderna i sockerblandningen. Lägg i kylen i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175°.

Ta ut längderna och skär längderna i ca 0,5 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

 

Det går hur bra som helst att frysa in. Även degen kan frysas in och tas fram när man får gäster.😊

//Mickan 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

wilmasbarnmat.blogg.se

Välkommen till Wilmas barnmats blogg. Här kommer jag publicera recept, tips, tankar och inspiration om barnmat från bebismat till mat för lite större barn.

RSS 2.0