Brysselkex
Förberedelser för helgens dop resulterade i brysselkex. Och kakor gjorda på mördeg funkar alltid. Enkelt och gott.👌

Receptet gäller för ca 50 st
200 g smör (jag använder mjölkfritt.)
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl strösocker
1 krm röd hushållsfärg
Gör så här:
Arbeta ihop ingredienserna till noga till en deg. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i minst 30 min. Blanda sockret och hushållsfärgen.
Ta ut degen och rulla ut den till längder, ca 4 cm i diameter. Rulla längderna i sockerblandningen. Lägg i kylen i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175°.
Ta ut längderna och skär längderna i ca 0,5 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Det går hur bra som helst att frysa in. Även degen kan frysas in och tas fram när man får gäster.😊
//Mickan