Smaka gröt
För att göra en smakportion till Wilma av mitt grötpulver med aprikospuré, gör jag följande:
1 tsk grötpulver
3 tsk vatten
1 krm aprikospuré
Jag kokar upp vatten i vattenkokaren. Blandar grötpulver med 2/3 av vattnet. In i mikron ca 30 sek. Rör ner resten av vattnet. Servera med aprikospurén. 😊
1 tsk grötpulver
3 tsk vatten
1 krm aprikospuré
Jag kokar upp vatten i vattenkokaren. Blandar grötpulver med 2/3 av vattnet. In i mikron ca 30 sek. Rör ner resten av vattnet. Servera med aprikospurén. 😊

Wilmas smakportioner är lite mindre därför gör jag på följande sätt. När hon äter mer längre fram tycker jag att det är smidigare att göra på spisen. Och eftersom hon bara får smakportion lägger jag inte till något extra fett.
Att man lägger till extra fett är för att bebisar växer snabbt. Och efter 6 månader när amning/ersättning minskar behövs lite extra fett. Köper man färdig bebismat behöver man inte tänka på detta, efter som den redan innehåller extra fett.
Varför paltbröd i gröten? -Av samma anledning som fettet. Barn över 6 månader behöver få i sig mer järn. Innan fick de det genom bröstmjölken, och när den minskar behöver de få i sig det genom maten. Köper man färdig gröt och välling så behöver man inte ge extra. Både välling och färdig grötmix innehåller järn som täcker barnets behov.
//Mickan